Maurice den Boer

Maurice Den Boer

(1975, Schiedam) kwam tijdens zijn studie aan de Willem de Kooning Academy in aanraking met het bronsgieten. Nog tijdens zijn studie ging hij werken bij een bronsgieterij en direct na zijn afstuderen betrok hij zijn eerste atelier in Hoogvliet Rotterdam. Hij startte er samen met collega’s een eigen bronsgieterij. Hier was het waar hij zich jarenlang specialiseerde in het bronsgieten volgens de cire perdue methode en zijn gedetailleerde beelden verder en verder perfectioneerde.

De fijne detaillering en fragiele onderdelen maken de beelden uniek in zijn soort. De beelden worden volgens de cire perdue methode gegoten en binnen de grenzen van deze techniek tracht hij dan ook tot het uiterste gaan wat detaillering en afwerking betreft. De vele jaren ervaring met het materiaal en de beheersing van het ambacht komen zichtbaar tot uitdrukking in zijn beelden. De fijne afwerking en het geduldig patineren van de bronzen beelden resulteert in een persoonlijk handschrift en patina.

Zijn werk is hoofdzakelijk figuratief met verhalende elementen en laat altijd ruimte voor eigen interpretatie van de toeschouwer. Hij werkt over het algemeen in collecties en maakt series met mens en dier als hoofd onderwerp.

(klik op afbeelding voor beschrijving, formaat & prijs)

←overzicht