Margarita van der Velden

Margarita van der Velden

Mijn achtergrond en artistieke visie 

Ik ben geboren in Buenos Aires in 1956, maar woon sinds lange tijd in Nederland. Na het afronden van mijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst te Den Haag (1980-1984) richtte ik in 1985 een eigen ontwerpbureau op onder de naam VeldWerk. Na lange tijd als grafisch ontwerpster te hebben gewerkt t/m 2007, ben ik vanaf het jaar 2001 mij gaan ontwikkelen als beeldend kunstenaar.

 Al vanaf jonge leeftijd, heb ik mij afgevraagd wat het waarom van de wereld was. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Mijn zoektocht naar antwoorden leidde mij langs het pad van de spiritualiteit. Gaandeweg werd het mij duidelijk dat ik ook antwoorden zocht op mijn eigen levensvragen. Via verschillende levensbeschouwende filosofieën, waaronder het Boeddhisme, kwam ik in aanraking met het Sjamanisme. Uit de oeroude kennis en tradities van sjamanen heb ik geleerd en ondervonden dat mijn kijk op de wereld wordt beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden en gaandeweg aangeleerde overtuigingen. Door het verleden en deze overtuigingen los te laten, besefte ik me dat mijn blik op de wereld een weerspiegeling is van mijn eigen innerlijke realiteit. 

Via mijn kunst hoop ik anderen deelgenoot te maken van mijn realiteit door ze een blik te gunnen door mijn ogen. Door mijn gedachten vorm te geven in klei en kleurrijke glazuren, probeer ik met lichtheid en humor de toeschouwer de intrinsieke schoonheid van het leven te laten zien. In ruil voor diens aandacht hoop ik dat mijn beelden de toeschouwer een moment van liefde en vreugde geven.

←overview

(klik op afbeelding voor beschrijving, formaat & prijs)