George Schriemer


George Schriemer

In 1988 is George cum laude afgestudeerd als vrij schilder aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Groningen. Hij kreeg daar les van o.a Ger Siks, Wout Muller en Diederik Kraaijpoel. Gedurende deze opleiding legde hij de basis voor zijn realistische schilderstijl en beeldverhaal, welke toen al vleugen van het absurdisme, symbolisme en surrealisme vertoonde.
Op basis van zijn uitstekend beoordeelde eindexamenexpositie, werd hij destijds direct al uitgenodigd door de eigenaar van een vooraanstaande galerie in Groningen, om het jaar daarna te komen exposeren. Deze expositie was een succes en vanuit deze galerie was het een logische stap om door te stromen naar de grote galeries van Midden Nederland. Toch besloot hij in 1989 zijn heil te gaan zoeken in de illustratiewereld en heeft zich vanaf toen ontwikkeld tot een professioneel en succesvol illustrator. Beide werelden hebben hem altijd aangesproken en is hij altijd blijven volgen.
Als illustrator maakte hij vele uiteenlopende illustraties voor bekende opdrachtgevers in binnen- en buitenland (waaronder boekomslagen voor o.a. Stephen King en De Kameleon). Daarnaast deed hij regelmatig portretopdrachten en realiseerde diverse muurschilderingen. Al deze creatieve jaren hebben hem een schat aan schilderservaring opgeleverd en is hij deze uiteindelijk weer gaan gebruiken toen hij halverwege 2015 het vrije schilderen weer oppakte.
Als George zijn schilderijen moet omschrijven, komt hij uit op “verhalend stillevens”. Deze zijn uitgevoerd in dezelfde, maar zeer doorontwikkelde, surrealistiche schilderstijl (olieverf op paneel), waarbij de symboliek en het absurdisme nog altijd een rol spelen in zijn beeldverhalen. Deze beeldverhalen komen steeds weer spontaan in hem op tijdens het schilderen, aangespoord door persoonlijke ervaringen en in- en uitzichten op het leven.

klik op de foto’s voor een beschrijving en prijs

(indien geen prijs vermeld wordt betekent dit dat het betreffende werk niet meer beschikbaar is)

←terug naar overzicht