Christine Pike

Christine Pike

Christine Pike uit Norfolk UK

beeldhouwt, in een of ander medium,  al voor het grootste deel van haar leven. Sinds het verlaten van de universiteit werkte ze als een zachte sculptuur kunstenaar zeventien jaar en nam onder andere ontwerp opdrachten aan van meerdere speelgoedfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waaronder twee pluche mascottes voor Harley Davidson.

Christine keerde in 2007 terug naar haar eerste liefde – klei, en is het maken van figuratieve stukken. Haar werk wordt geïnspireerd door ideeën en standpunten van de aard van de kindertijd, play, half-herinnerde volksverhalen – en hoe deze dingen invloed op ons hebben als volwassenen.
Haar sculpturen vertellen verhalen. Soms luchtig, soms verontrustend of melancholies, Christine heeft als doel om het karakter en een suggestie van persoonlijke gedachten vast te leggen in haar beelden. Soms vermommen haar figuren zich als dieren. Af en toe worden ze gevangen in de handeling van transformatie; half mens, half dier.

Christine besteedt veel zorg over de presentatie van haar werk en beschouwd een opstelling als een integraal onderdeel van het hele stuk. Hout is een prachtig materiaal , vooral als het goed doorleefd is.  Ze werkt bewust met deze natuurlijke processen, vaak  verbeterd ze het om hier aandacht  op te vestigen door het te vergulden. Waar mogelijk, gebruikt Christine het Britse hardhout zoals eiken, essen en beuken.

Zie hier de sculpturen van Christine

←overzicht Keramiek

←overzicht sculpturen

(klik op afbeelding voor beschrijving, formaat & prijs. (indien geen prijs vermeld wordt betekent dit dat het betreffende werk niet meer beschikbaar is)