Charly Verger

 Charly Verger

Charly Verger

Er is altijd een verhaal in Charly’s werk.  In haar schilderijen zijn dieren het thema in plaats van mensen, De dieren zijn een spiegel voor de mens het zogenaamde “dier metafoor”.. Het doel van Charly hiermee is om diepte te creëren, zowel in de manier van samenstelling en in de intellectuele lezing van het schilderij. Het is als een boek waarin je tussen de regels door moet lezen. Charly’s schilderijen kun je dus op verschillende manieren interpreteren, dit zorgt ook dat mensen gaan nadenken over de afbeelding op het schilderij. Mensen vragen vaak aan Charly wat het verhaal achter de afbeelding op het schilderij is, soms is hun interpretatie anders dan wat Charly vertelt, maar dat vindt Charly juist goed want hierdoor gaan mensen verder nadenken over de schilderijen.

Charly’s werk doet ons nadenken over het milieu, het leven, godsdienst, mythen, filosofie, dood, hoop en het maken van onze weg in de wereld. Door middel van elk schilderij probeert ze een vleugje hoop, harmonie, kracht te brengen en, in zekere zin om een klein deel van het goddelijke licht te laten zien. “

(klik op afbeelding voor beschrijving ,formaat & prijs,indien geen prijs vermeld wordt betekent dit dat het betreffende werk niet meer beschikbaar is)

←terug naar overzicht