ARCHIEF NIEUWS

ceramique
Sculpturen van Gerreke van Veen, Gertruud Hartog, Schilderkunst van Coren Geus, Jan Teunissen en Jos Rijff
Allemaal met het thema Céramique (Keramiek) Like
basis-facebook-primavera-2016-tekst-website
Nanda Hoep
Zo prachtig de Wildlife-portretten van Nanda Hoep, zojuist gearriveerd bij Galerie Montulet, zie hier haar werk
Ramon Koster
Nu te zien en te koop bij Galerie Montulet  “Bronst” van Ramon Koster
sculpturen Jacoline Brak
Nieuw de Sculpturen van de Goudse Kunstenares Jacoline Brak.

Veel van haar werk is gebaseerd op ervaringen die zij opgedaan heeft in haar vroegere werk, als maatschappelijk werker in een academisch ziekenhuis. Communicatie en emoties, verdriet, maar ook blijdschap en verbondenheid. Jacoline probeert deze ervaringen in beelden te vertalen. , klik op de foto voor een overzicht van haar werk bij Galerie Montulet. Veel van haar werk is gebaseerd op ervaringen die zij opgedaan heeft in haar vroegere werk, als maatschappelijk werker in een academisch ziekenhuis. Communicatie en emoties, verdriet, maar ook blijdschap en verbondenheid. Jacoline probeert deze ervaringen in beelden te vertalen. , klik op de foto voor een overzicht van haar werk bij Galerie Montulet.

The Three Graces- fragment
Vanaf donderdag 14 januari exclusief bij Galerie Montulet:

Charly Verger

Wij zijn blij dat we onze collectie hebben kunnen uitbreiden met de prachtige olieverfschilderijen van de Franse kunstenares Charly Verger. Er is altijd sprake van een verhaal in Charly’s werk. In haar schilderijen spelen dieren de hoofdrol in plaats van mensen. De dieren zijn een spiegel voor de mens, de zogenaamde “dier-metafoor”. Wij zijn blij dat we onze collectie hebben kunnen uitbreiden met de prachtige olieverfschilderijen van de Franse kunstenares Charly Verger. Er is altijd sprake van een verhaal in Charly’s werk. In haar schilderijen spelen dieren de hoofdrol in plaats van mensen. De dieren zijn een spiegel voor de mens, de zogenaamde “dier-metafoor”.
Klik hier voor een overzicht van haar werk bij Galerie Montulet

 Heidi von Faber

Geïnspireerd door de ‘oude Hollandse meesters’, waarbij de lichtinval een grote rol speelt, komen de alledaagse onderwerpen van haar realistische stillevens sterk naar voren. Glazen objecten, kleurrijk fruit en rustiek brood komen regelmatig terug in haar werk. Geïnspireerd door de ‘oude Hollandse meesters’, waarbij de lichtinval een grote rol speelt, komen de alledaagse onderwerpen van haar realistische stillevens sterk naar voren. Glazen objecten, kleurrijk fruit en rustiek brood komen regelmatig terug in haar werk.
Klik hier voor een overzicht van haar werk bij Galerie Montulet Klik hier voor een overzicht van haar werk bij Galerie Montulet

Beast of Jeans

 Beast of Jeans

De naam zegt het al, ‘BEAST of JEANS’ maakt dieren van jeans. De naam zegt het al, ‘BEAST of JEANS’ maakt dieren van jeans.
Er wordt daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede producten. Niet alleen gebruikte jeans krijgt een tweede leven, maar er worden bijvoorbeeld ook oude fietsbanden in de producten verwerkt. Alle dieren worden op kleine schaal en met de hand gemaakt. Mede door dit handwerk en door de grote variatie aan jeans kleuren is ieder object uniek. Wat de ‘BEAST of JEANS’ dieren nog extra bijzonder maakt, is dat ze nagenoeg levensgroot zijn. Er wordt daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede producten. Niet alleen gebruikte jeans krijgt een tweede leven, maar er worden bijvoorbeeld ook oude fietsbanden in de producten verwerkt. Alle dieren worden op kleine schaal en met de hand gemaakt. Mede door dit handwerk en door de grote variatie aan jeans kleuren is ieder object uniek. Wat de ‘BEAST of JEANS’ dieren nog extra bijzonder maakt, is dat ze nagenoeg levensgroot zijn.
Een ‘beest’ van ‘BEAST of JEANS’ is daarmee uniek, bijzonder en bovenal duurzaam. Klik hier voor de collectie Vossensjaals Een ‘beest’ van ‘BEAST of JEANS’ is daarmee uniek, bijzonder en bovenal duurzaam. Klik hier voor de collectie Vossensjaals

“Gouda, Licht op Kunst”

Het evenement start op 11 December tijdens “kaarsjesavond” en eindigt op 31 December. Openingstijden 11.00-18.00 h. Het evenement start op 11 December tijdens “kaarsjesavond” en eindigt op 31 December. Openingstijden 11.00-18.00 h.
De hedendaagse kunst bij Galerie Montulet wordt op de begane grond als op de eerste verdieping getoond. De hedendaagse kunst bij Galerie Montulet wordt op de begane grond als op de eerste verdieping getoond.
Op zondag 13 December vindt de feestelijke opening om 14.00 – 18.00 uur plaats en kun je de diverse kunstenaars Op zondag 13 December vindt de feestelijke opening om 14.00 – 18.00 uur plaats en kun je de diverse kunstenaars ontmoeten bij de “Meet and Greet the Artist” onder het genot van een hapje en drankje in het “Glaspaleis” van Galerie Montulet. 
Tot ziens bij “Gouda, Licht op Kunst” ! 

poster-gaaf-nieuws

Vooraankondiging GAAF! editie 2015

Ook dit jaar organiseert Galerie Montulet weer GAAF! ofwel Gouda Annual Art Fair. Het evenement vindt dit jaar plaats van 20 t/m 27 september in het nieuw gebouwde “Glaspaleis” van Galerie Montulet. U krijgt uiteraard nog begin September de uitnodiging om dit stijlvole evenement te bezoeken, maar noteert u de data alvast in uw agenda. Wilt u op de hoogte blijven welke kunstenaars hun werk tonen in het Glaspaleis van Galerie Montulet ga naar www.g-a-a-f.nl Ook dit jaar organiseert Galerie Montulet weer GAAF! ofwel Gouda Annual Art Fair. Het evenement vindt dit jaar plaats van 20 t/m 27 september in het nieuw gebouwde “Glaspaleis” van Galerie Montulet. U krijgt uiteraard nog begin September de uitnodiging om dit stijlvole evenement te bezoeken, maar noteert u de data alvast in uw agenda. Wilt u op de hoogte blijven welke kunstenaars hun werk tonen in het Glaspaleis van Galerie Montulet ga naar www.g-a-a-f.nl Nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief, maar graag een uitnodiging ontvangen voor GAAF! editie 2015?  klik op inschrijven nieuwsbrief en ontvang begin September een uitnodiging voor GAAF!